Pauwenkamp 323, 3607 TB Maarssen  |  06 - 2295 49 36

   info@myvincere.nl  

Robotics Process Automation (RPA)

Onlangs hebben wij onze dienstverlening verder uitgebreid met het aanbieden van diensten op het gebied van RPA (Robotic Process Automation). Steeds meer bedrijven willen de kwaliteit van hun dienstverlening verhogen, goed is immers niet meer goed genoeg, willen produceren tegen lagere kosten en met een snellere time to market. Het robotiseren van bedrijfsprocessen is dé sleutel om deze doelstellingen te realiseren. Net als bij onze BI dienstverlening zijn al onze medewerkers gecertificeerd in het configureren van robots van de meest gangbare RPA software tools.

Lees hieronder snel verder hoe RPA werkt, wat het voor uw organisatie kan betekenen en op welke manier wij u daarbij kunnen helpen!

Wat is RPA en hoe werkt het?

RPA is een vorm van bedrijfsprocestechnologie, die wordt beheerst door softwarerobots (bots) of kunstmatige intelligentie. Het kan op verschillende manieren worden gebruikt, meestal om toepassingen en systeemgegevens te verzamelen, te interpreteren en in te voeren in bestaande systemen die worden gebruikt om de bedrijfsprocessen te ondersteunen. In feite breidt u uw workforce uit met virtuele medewerkers.

De RPA-systemen kunnen worden geïntegreerd in uw bedrijf om gerobotiseerd acties te verwerken. Dit wordt gedaan door een uitvoering van de taak te bekijken in de grafische gebruikersinterface (GUI) van het systeem, die RPA vervolgens rechtstreeks in de grafische gebruikersinterface herhaalt. Daarom kunnen RPA-tools worden gebruikt om alle interacties met de GUI van de systemen te automatiseren. Een bijkomstig voordeel hiervan is, is dat alle controles die al zijn geïntegreerd in de systemen, ook blijven werken als de invoer plaatsvindt middels RPA.

Het gebruik van RPA varieert van het eenvoudig leveren van geautomatiseerde e-mailreacties tot het verwerken van andere alledaagse taken in een bedrijf, waarbij de invoer van gegevens volledig door RPA plaatsvindt, dus zonder tussenkomst van een medewerker. De software draait bovenop de IT-infrastructuur van een organisatie, zodat deze snel en eenvoudig kan worden geïmplementeerd zonder de bestaande systemen te wijzigen.

Wat levert het op?

RPA zorgt voor verschillende voordelen voor uw organisatie en uw werknemers.

Kosten
Het grootste voordeel voor organisaties is dat de bots alledaagse en repetitieve taken verwerken, waardoor kosten worden bespaard en processen sneller worden voltooid.

Kwaliteit & efficiency
Zodra bots zijn getest en adequaat zijn geconfigureerd, voeren ze hun taken exact conform voorschrift uit. Dit zorgt voor beduidend minder menselijke fouten, wat weer zorgt voor een betere klantenservice en verbeterde efficiëntie voor klanten.

Schaalbaarheid
Als het aantal taken door bijvoorbeeld seizoensinvloeden fors toeneemt voor een bepaalde periode, zijn de bots eenvoudig te schalen. Ze hoeven immers niet ingewerkt te worden. Dit zorgt ervoor dat er geen dip in de service niveau ontstaat met de kans dat de Klanttevredenheid afneemt.

Wat kunt u van ons verwachten?

Wij helpen u graag mee bij de implementatie van robots, echter alleen als dit ook echt een duidelijke toegevoegde waarde heeft voor uw organisatie en past binnen uw geformuleerde stragegie. Wij werken via een aantal vaste stappen. Zo begint elk traject met een Quick scan. Tijdens deze fase onderzoeken wij welke processen zich het beste lenen voor robotisering, of dat iets oplevert en maken een inschatting van de benodigde implementatie tijd. Bij een Go vanuit uw kant zullen wij de verdere implementatie begeleiden. Meer weten over onze werkwijze?